Erről írok

Sport és háttér

Kapcsolat

palyagondnok [kukac] gmail.com

Iratkozz fel!

Közösség

Ti mondtátok!

  • lüke: tessék mondani ez milyen nyelven van hogy szponzorációs ? nb1b-s nyelven? Lörince oh nagy ég:) ez... (2009.08.22. 04:56) Szponzoráció kis hazánkban
  • Bery: Ja es, hogy a kindulopont elmeleti keretehez visszaterjek. Letezik am egy masik lista is, amely a... (2009.08.15. 20:13) Top10 és a sport
  • végh hanta: Ismét csak megköszönni tudjuk a remek sorozatot. (2009.08.14. 10:28) NB1 Online - 2.rész
  • Pályagondnok: @mizie: "Mert ez a tendencia az szinte csak és kizárólag az olyan sporteseményekre igaz, amik glo... (2009.08.11. 12:47) Globális szponzorációs trendek

Archívum

Bizony ám!

Creative Commons Licenc

Tisztelt Cím!

Pályagondnok 2009.07.06. 12:35

Alapvető problémák vannak, ha már az üzleti élet minimális etikett és protokoll szabályait sem tartják be a tisztelt sportvezetők. Úgy látom, hogy ez is általános jelenség a magyar sportéletben. A saját bőrömön tapasztaltakon túl rengeteg olyan sztorit hallottam, ami nem hogy a sportüzletben, de egy kocsmában sem volna nívó. Persze mondhatnánk, hogy mit is várunk magyar viszonylatban?!

Azonban a magyar sportnak nem a hazai építőipar alvállalkozói láncolatától kell ellesnie az üzleti etikettet és protokollt. Tessék csak megnézni néhány hazai, vagy multinacionális nagyvállalatot! Ott azért -egy-két kivételtől eltekintve- az adott szó az adott szó, a pontosság, az pontosság, a megjelenésnek formája van. Ezt a bejegyzést főként egy friss, személyes példa ihlette és nem tagadom, hogy dühítő a szituáció. Fél havi folyamatos kapcsolattartás után egy hétig várni egy visszahívást ugye dühítő tud lenni? És mennyi ilyen lehet országszerte! Egy jóbarátom mondta, hogy "tele van a padlás vissza nem hívott figurákkal". Igazán kínos akkor lenne neki, ha most egy 30 milliós szponzor toporogna mellettem, akkor megérezné, hogy mit vesztett azzal, hogy nem hív, holott meg van beszélve.

Az üzleti hitelességet nehéz megszerezni. Ennek egyik támogató eszköze a különböző etikett és protokoll szabályok elsajátítása. Ha máshogy nem, akkor egy rövid tanfolyam útján, de KÖTELEZŐ, mert különbséget kell tenni aközött, hogy egy kocsmába készülök, vagy például a MOL marketing igazgatójához megyek tárgyalni szponzoráció ügyében.

Az üzleti hitelességet nehéz megszerezni, elveszíteni annál könnyebb. Akár egy elmaradt telefonhívás is ide vezethet...

Címkék: üzleti etikett protokoll

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://palyagondnok.blog.hu/api/trackback/id/tr511229595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

H02 2009.07.06. 22:09:47

Szia Pályagondnok!
Egy nagyon kedves Barátom ajánlotta figyelmemembe a blogod.A Tisztelt Cim! irásod az élet más területeire is nagyon igazak. Nagyon tetszenek az irásaid,jol csinálod,csak igy tovább.További sok sikert!!!:))))

Pályagondnok · http://palyagondnok.blog.hu/ 2009.07.06. 22:38:57

Köszi, igyekszem.

A kinézeten kéne majd alakítanom valahogy... Eddig csak a kis vakondot tudtam felszerkeszteni oda.:)))

H02 2009.07.08. 17:34:22

@Pályagondnok: Ha kicsit több idöd lesz vele foglalkozni...Aranyos a vakond:)))
süti beállítások módosítása