Erről írok

Sport és háttér

Kapcsolat

palyagondnok [kukac] gmail.com

Iratkozz fel!

Közösség

Ti mondtátok!

  • lüke: tessék mondani ez milyen nyelven van hogy szponzorációs ? nb1b-s nyelven? Lörince oh nagy ég:) ez... (2009.08.22. 04:56) Szponzoráció kis hazánkban
  • Bery: Ja es, hogy a kindulopont elmeleti keretehez visszaterjek. Letezik am egy masik lista is, amely a... (2009.08.15. 20:13) Top10 és a sport
  • végh hanta: Ismét csak megköszönni tudjuk a remek sorozatot. (2009.08.14. 10:28) NB1 Online - 2.rész
  • Pályagondnok: @mizie: "Mert ez a tendencia az szinte csak és kizárólag az olyan sporteseményekre igaz, amik glo... (2009.08.11. 12:47) Globális szponzorációs trendek

Archívum

Bizony ám!

Creative Commons Licenc

Tour 2.0, a magyar verzió

Pályagondnok 2009.07.13. 11:44

Érdekelt, ezért utána néztem a korábban már említett magyar körversenynek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Igen, jól tudtam: különböző szerződéses és licence viták voltak a Tour de Hongrie rendezése kapcsán. A két hadakozó, a sportág alapvető érdekeit háttérbe szorító szervezet: Vuelta Kft. és a Kerékpársport 2000 Alapítvány. Egyik perelte a másikat, emellett gondolom a sportági szövetség is hibás volt. Jelenleg nincs Tour de Hongrie, helyette azonban van az alapítvány szervezésében egy bizonyos Central Europe Tour. Szép, beszédes név, még hajaz is az általam elképzeltekre. Azonban a kivitelezéssel gondok vannak. Nem elég, hogy kb. semmi köze Közép-Európához - talán borsodi körözgetésnek lehetne nevezni egy minimális felvidéki kitérővel-, de a prezentálás és a körítés elképesztően igénytelen. Ilyen névvel pedig… Nem térnék ki rá bővebben, mert az időhúzás. Villámkörképet adok.

A honlap:

http://www.tdh.sport.hu

Még csak-csak.

Ez a verseny prezentációs anyaga:

http://www.tdh.sport.hu/files/2009/presCET.ppt

Erre mondják talán, hogy atyaúristen.

Ilyen a sajtótájékoztató:

http://www.tdh.sport.hu/images/stories/2009/CETpres1.jpg

http://www.tdh.sport.hu/images/stories/2009/CETpres2.jpg

http://www.tdh.sport.hu/images/stories/2009/CETpres3.jpg

Több pogácsa van, illetve frissítő, mint résztvevő. Na igen, pont így nem szabad csinálni.

Álljon itt mintának például a TDF útvonal-bemutató promo videója:

https://www.youtube.com/watch?v=IwTUFNMTP-M

Olvastam olyat, hogy a korábbi rendező –Vuelta Kft.- ügyvezetője Eisenkrammer Károly jövőre talán megpróbál összehozni egy TDH-t. Ha így van, lehet felveszem vele a kapcsolatot, hogy szívesen részt vennék benne. Több szem, nagyobb perifériás látás alapon. Ugyanis szinte biztos vagyok benne, hogy lehet jól, vagy legalábbis jobban csinálni.

(Kis adalék: a Tour-on tekerő Ciolek pár éve még a magyar utakat rótta... na, sok egyéb mellett például ezzel a ténnyel is lehetne kezdeni valamit.)

Címkék: arculat image sportmarketing online kommunikáció

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://palyagondnok.blog.hu/api/trackback/id/tr451243225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sportsmarketing.hu · http://www.sportsmarketing.hu 2009.07.13. 18:23:58

A Tour de Hongrie (TdH) esete tényleg szomorú. A Vuelta Kft. szervezte a versenyt 2001-2005 között, ami szépen fejlődött - jött a versenyt nézni Jean-Marie Leblanc, akkor tekert itt Ciolek -, ahogyan az érdeklődés is nőtt körülötte. Aztán 2006-ban a Magyar Kerékpársportok Szövetsége (MKSz) a Kerékpársport 2000 Alapítvánnyal rászervezte a maga magyar körversenyét a TdH-ra, azonos névvel. A Vuelta Kft. szervezésében már minden készen állt, de emiatt kénytelenek voltak visszamondani a versenyt, mert így nem lehetett azt megfelelően kommunikálni, ami zavarta a szponzorokat. Maradt tehát az MKSz-Alapítvány féle magyar Tour, ami tulajdonképpen a régi BAZ megyei körverseny. A név idén új, viszont úgyanúgy csak "borsodi körözgetés".

A Vuelta Kft. minden évben próbálta visszavenni a szervezést a régi színvonalat ígérve, eddig hiába pedig már a bíróság is semmissé tette az MKSz-Alapítvány szerződést. A helyzetet bonyolítja, hogy a nemzetközi szövetség (UCI) versenynaptárába történő bejegyzésre egyedül az MKSz jogosult.

Nem mondanám, hogy a hadakozó felek közül mindegyik a háttérbe szorítja a sportág alapvető érdekeit, de úgy tűnik, hogy amíg az MKSz kitart a Kerékpársport 2000 alapítvány mellett, a magyar körverseny is megmarad BAZ megyei tekergetésnek, a színvonala pedig a cikkben leírtaknak.

KiriLaci 2009.07.13. 21:29:50

Ez az ország manapság arról szól, hogy lehet lerombolni azt, amit normális emberek nagy fáradsággal és hozzáértéssel megalkottak. Hajrá Eisi, csináld meg újra, ott leszünk az út szélén és az amatőr futamokon is! No meg a Kékesi király etapon.
süti beállítások módosítása