Erről írok

Sport és háttér

Kapcsolat

palyagondnok [kukac] gmail.com

Iratkozz fel!

Közösség

Ti mondtátok!

  • lüke: tessék mondani ez milyen nyelven van hogy szponzorációs ? nb1b-s nyelven? Lörince oh nagy ég:) ez... (2009.08.22. 04:56) Szponzoráció kis hazánkban
  • Bery: Ja es, hogy a kindulopont elmeleti keretehez visszaterjek. Letezik am egy masik lista is, amely a... (2009.08.15. 20:13) Top10 és a sport
  • végh hanta: Ismét csak megköszönni tudjuk a remek sorozatot. (2009.08.14. 10:28) NB1 Online - 2.rész
  • Pályagondnok: @mizie: "Mert ez a tendencia az szinte csak és kizárólag az olyan sporteseményekre igaz, amik glo... (2009.08.11. 12:47) Globális szponzorációs trendek

Archívum

Bizony ám!

Creative Commons Licenc

ComeBack

Pályagondnok 2009.07.20. 13:49

Fradi-Hertha: 5000 néző. Anno az angolok színre lépésével senki sem számított ilyen színvonaltalan kommunikációs és marketing tevékenyégre. Lássuk hát!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amikor az angol befektetők megvásárolták az FTC Zrt. részvényeit mindenki -szakértő, újságíró, szurkoló- azt gondolta, hogy: „Na végre! Előszobában a profizmus!”. Sejthető, hogy ott is maradt, mert a nappaliba nem lépett be, az biztos. Az okok különbözők: a pusztán érettségivel rendelkező, az egyik bulvárlap által viszont „sikeres üzletembernek” titulált vezérigazgatótól, a nem megfelelő igazolási szisztémáig terjednek.

Hát igen, próbálj meg egy Real Madridot eladni sztárok nélkül, nem fog sikerülni! A Fradira, ha tetszik, ha nem, ugyanez érvényes. Legutóbb Gera Zolira lehetett építeni, ma már senki sincs, aki lázba hozná a tömeget. Ismeretlen angol fiatalokkal lehet próbálkozni, de valószínűleg egyikük sem ér el Wayne Rooney -i, Michael Owen -i, vagy Peter Crouch -i magasságokat. Ha mindez párosul az eddig tapasztalt gyatra kommunikációs eszközökkel, akkor látható az eredmény: az év meccsének kikiáltott Hertha elleni gálamérkőzésre 5000 szurkoló látogatott ki. A Fradi elvileg olyan csapat, amelynek nem kéne különösebben küzdeni a piaccal, mert vagy bedobsz egy nevet, vagy pedig nagy a baj és a szurkolók jönnek maguktól. Azonban egyrészt változik a világ, változnak az értékek, másrészt valami miatt olyan közönyben leledzik a Fradi, amin sürgősen változtatni kéne. Nem most, már hónapokkal ezelőtt kellett volna!

Az akkoriban frissen startoló ComeBack kampány nem sok eredménnyel járt. Nem tudom ki tervezte, elég nagy blamázs volt. Azóta a csapat visszajutott az őt megillető helyre, hónapok óta bajnoki szünet van, angol edzőtáborban jártak, lassan itt az NB1, az embereket elvileg a futball-láz kerülgeti. Majd jön az „év meccse” és semmi. Ezt is lehetett volna sikeresen előkészíteni. Például egy normális kampányt végigvinni, nem úgy, hogy a jegyirodák tesznek ki egy-egy bannert az Origo-ra… Arról nem is beszélve, hogy állítólag több tízmillió forintba került a Hertha Budapestre invitálása, ezáltal a rendezvény veszteséget termelt. Persze lehet azzal takarózni, hogy külsős cég volt a rendező, övék a veszteség, nem a Ferencvárosé, de akkor máris felmerül a kérdés: a Fradi magától – vagy némi sheffieldi segítséggel – nem tud idecsábítani egy neves angol esetleg skót csapatot? Ehhez külső cég kell?

Lassan itt az NB1 nyitófordulója és a Fradi az egyetlen csapat, ahol a jegy-, és bérletárak nincsenek kommunikálva. Valami nem jól működik a Zrt.-nél, változásokra van szükség. Személy szerint én azzal kezdeném, hogy sarut kötök a vezérigazgató lábára, majd egy kevés hamuban sült pogácsával útjára bocsátom. Lehetőleg minél távolabb a magyar sporttól!

Még valami:

Tegnap este a szintén 110. születésnapját ünneplő - nem mellesleg: a Fradival „évszázados” jó viszonyt ápoló - bécsi Rapid a Liverpoollal csapott össze egy jubileumi gálamérkőzésen. Telt ház (50.000 néző) a Praterben, állítólag remek hangulat és zöld-fehér győzelem.

Pedig a Rapidnál nem volt ComeBack kampány meghirdetve…

Címkék: sportmarketing

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://palyagondnok.blog.hu/api/trackback/id/tr541256572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

guriga uram jr. · http://realujpest.blog.hu 2009.07.23. 05:35:58

Az a gyanúm, hogy ez valaki(k)nek így is megérte...
süti beállítások módosítása